Történetünk

Sherry étterem hálózatot 1996-ban alapítottuk meg Magyarországon, jelenlegi központja Szeged. A franchise egy kínai-magyar- fúziós konyhákat és kávézókat magában foglaló vállalkozás.

Sherry Étteremlánc bemutatása

Magyarországi Sherry étteremlánc egy kínai gyorséttermekből és a la carte éttermekből álló hálózat, amit 1996-ban alapítottak. Ebben az évben nyitották meg első éttermüket, a Peking éttermet Szegeden. Ezt tekintjük az étteremlánc elődjének. Az alapítók: Cao Zheng Yin és felesége Zhao Pei Zhen. A gazdasági sikereknek köszönhetően az éttermek száma gyorsan 18-ra emelkedett. A cég folyamatos fejlődése alatt olyan problémákkal kellett szembenézniük, ami ráébresztette a vezetőséget arra, hogy a siker titka nem egy emberen múlik. A további növekedés eléréséhez szükség volt modern technológiára és szaktudásra. 2006-ban a házaspár megalapította a Sherry étteremláncot. Ezzel átálltak az éttermek hálózatos üzemeltetésére, és lehetőség nyílt csatlakozni közreműködőként.

Eredményeink

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cég e döntése motiválta az akkori dolgozókat is. A cég összes munkatársának az együttműködésével sikerült az utóbbi gazdasági világválságot is átvészelni. Az éttermek száma folyamatosan nőtt, kínálatuk is bővült. Az idők során öt brandet hoztak létre: Sherry, Wokngo, Sakura Ramen, Hicook éttermek, illetve ezek legfiatalabb tagja a Xi’An Noodlehouse. Jelenleg működő éttermek száma eléri közel a 80-at, ezek megtalálhatóak a nagyobb magyarországi városokban. Évente körülbelül 10 étteremmel bővül a hálózat.

Az étteremlánc körülbelül 800 munkavállalót foglalkoztat. Ezek közül nagyjából 230 kínai állampolgárságú, a többi munkavállaló helyi kötődésű. A Sherry Magyarországon az egyik legnagyobb globalizációk közé tartozik. Méretében megelőz több közismert amerikai étteremláncot is. Európa legnagyobb kínai étteremhálózata, illetve a Coca Cola hálózat egyik legkiemelkedőbb együttműködő partnere Közép-Kelet Európában.

A projektünk

A vendéglátáson kívül az utóbbi években a cég profilja közé került az ingatlan kereskedés, az export-import, a különböző ipari, kultúrális szolgáltatások, az orvosi műszerekkel való kereskedés, illetve turisztikai projektek lebonyolítása. Tulajdonában található a fentieken kívül még egy 4 csillagos szálloda, irodaház és luxus kollégium. Ezen felül még Németországban üzemeltet több nagy buszt turisztikai célokra. Az összes projekt akadálymentesen halad és fejlődik.

A Sherry étteremlánc a kínai ételek bemutatásánál nagy hangsúlyt fektet a Shaanxi tartomány étel különlegességeire. A kínai Shaanxi Shengtong étteremlánccal együttműködve a közeljövőben elhozzák majd Budapestre a híres “Xi’ an Food” húsos pitát is. Mind a két fél bizakodva tekint a kínai húsos pita piacnyereségére Európában. A következő 3 évben 200 étterem nyitását tervezik, 200 millió eurós bevétellel.

Az étel és a kiszolgálás magas minősége a siker titka

Ezt tekinti a cég legfontosabb üzenetének. Törekszik arra, hogy a lánc összes étterme egy egységként működjön, hangsúlyt fektetve az egyéni erősségekre. Jó minőségű termékek létrehozásával, példamutató irányítással sikerült erős pozíciót elérni a piacon.

Üdvözöljük Csapatunkban

Üdvözöljük hasonló gondolkodású partnereinket, hogy franchise-franchise-vevőinkké váljanak, és együtt fényes jövőt teremthessenek.